Ce să faceți cu cafeaua folosită? Sfaturi interesante

Dacă aveți un stil de viață ecologic, probabil că v-ați gândit deja să refolosiți 100% din tot ceea ce vă trece prin mâini sau din ce consumați, cum ar fi cafeaua. În zilele noastre, avem la dispoziție diferite aparate de cafea cu economie de energie (cafissimoeasy), diferite capsule reîncărcabile (vedeți în secțiunea capsule reîncărcabile), dar ce să faceți cu ingredientul principal - cafeaua?

Ce să faceți cu zațul de cafea respectiv cafeaua folosită?

Avem câteva sfaturi și trucuri cum să folosiți cafeaua 100%

Grădină

Prima informație de bază este că boabele de cafea conțin mai multe minerale necesare pentru creșterea plantelor, respectiv potasiu, calciu, azot, fier, fosfor, magneziu și crom. Datorită acestor minerale, puteți folosi zațul de cafea în grădină sau acasă.

ÎNGRĂŞĂMÂNT

O puteți folosi foarte ușor ca îngrășământ.

Îngrășământ uscat: turnați pur și simplu cafeaua folosită înainte de udare în jurul plantelor, florilor și arbuștilor.

Îngrășământ lichid: peste cafeaua folosită, turnați din nou apa călduță sau apa rece și turnați lichidul rezultat peste plante.

O puteți folosi pentru plantele de casă, precum arborele de cafea arabă din oferta noastră, dar și pentru plantele în aer liber, de exemplu pentru roșii, hortensii, trandafiri, cartofi sau căpșuni.

RECOMANDARE: Dacă vă place să cultivați morcovi, amestecați semințele în zațul de cafea uscat când le plantați în pământ. Le oferă mai multă energie (datorită cofeinei), ceea ce duce la o creștere mai rapidă.

COMPOST

Cafeaua folosită poate fi turnată și în compost, datorită căreia compostul obține toți nutrienții necesari pentru o utilizare ulterioară, în special azot și, în același timp, îl parfumează.

VOPSEA NATURALĂ

Este interesant faptul că o putem folosi și pe post de colorant natural pentru diverse materiale (țesături, hârtie), dar mai ales pentru foișorul de lemn din grădină, care cu ajutorul acestui colorant natural va arăta ca nou.

Instrucțiuni de preparare: Puneți cafeaua folosită într-un recipient și turnați din nou apă fierbinte peste aceasta. Lăsați-o să se infuzeze cel puțin două ore, dar cel mai bine este să o lăsați la infuzat peste noapte. Apoi strecurați amestecul și iată, culoarea dvs. naturală este gata.

SOLUȚIE ANTI-INSECTE

Cafeaua îndepărtează dăunătorii, melcii, furnicile și gândacii din grădina dvs. Trebuie doar să turnați cafeaua folosită în jurul plantelor. În plus, dacă o amestecați cu coji de citrice uscate (portocale, lămâie, grapefruit), veți scăpa, de asemenea, de pisicile nedorite și fecalele lor.

ÎNDEPĂRTEAZĂ PURICII

Da, cafeaua este utilă și în acest caz. Cel puțin ca prevenție. Oricine are un animal de companie, cu siguranță, știe de problemele cu purici - nimic plăcut. Dar avem pentru dumneavoastră cel puțin o soluție parțială. Tot ce trebuie să faceți este să le masați blana cu cafea după ce vă spălați câinele sau pisica cu șampon și apoi să le uscați ca de obicei. Unii oameni care folosesc această tehnică susțin chiar că blana câinilor sau pisicilor lor este mai moale și mai strălucitoare după un astfel de peeling. Probabil are același efect ca și peelingul pentru corpul uman.

Desigur, acest tratament nu are același efect ca medicația prescrisă direct de către un medic veterinar, așa că recomandarea este mai degrabă  pentru prevenție și relaxare sub formă de peeling. Și cel mai important, este doar pentru uz exterior. Consumul cafelei de către animalele domestice poate fi toxic.

PIELE

Cafeaua are un loc foarte popular în produsele cosmetice, în principal datorită consistenței sale nisipoase, a mineralelor menționate sau a cofeinei - care are un efect pozitiv asupra pielii noastre.

Are diverse utilizări, dar mai ales ca peeling. Pe corp, pe mâini, pe față. Trebuie doar să amestecați cafeaua folosită cu apă sau cu ulei de nucă de cocos și peelingul natural este gata pregătit. Puteți adăuga, de asemenea, miere, ulei de argan, zahăr, scorțișoară sau cremă. Nu există limite la imaginație.

Câteva sfaturi: dacă doriți să folosiți peeling de cafea pe față, nu adăugați zahăr - boabele de zahăr sunt mai mari și mai iritante, un astfel de peeling este mai potrivit pentru corp. Pentru față alegeți mai bine miere, sirop de arțar sau iaurt. Pur și simplu ingrediente care calmează pielea și o înmoaie prin peeling. Un astfel de amestec de cafea îl puteți utiliza, de asemenea, ca mască, doar masând-o ușor și lăsând-o să acționeze câteva minute.

CELULITĂ

De asemenea, puteți utiliza peelingul de cafea pentru celulita nedorită. Cofeina favorizează metabolismul celular, datorită căruia pielea scapă de produsele reziduale acumulate.

Pur și simplu îl puteți pregăti cu ușurință din cafeaua folosită sau din zațul de cafea, în combinație cu sare de mare și ulei de nucă de cocos. Chiar și în acest caz, o puteți combina de exemplu cu miere, aloe vera, scorțișoară sau ulei de măsline.

PĂR

De asemenea, este utilă și pentru păr. Masați cafeaua folosită până la rădăcini și apoi spălați-vă cu șampon, ca de obicei. Acesta servește ca un înlocuitor pentru balsam și datorită acestui fapt, părul dvs. va obține o strălucire sănătoasă și naturală.

Casă

CURĂȚARE

Totodată, puteți utiliza cafeaua folosită în casă. De exemplu, pentru curățarea suprafețelor sensibile la zgârieturi. Boabele de cafea nu sunt atât de dure încât să degradeze mobilierul, dar sunt suficient de dure pentru a eficientiza curățenia în casa dvs. Aplicați cafeaua folosită pe o cârpă umedă și spălați ușor suprafața. De asemenea, este utilă și pentru curățarea vaselor și a tigăilor arse.

(cu toate acestea, vă recomandăm să încercați întotdeauna „curățătorul de cafea” pe o zonă mai mică a suprafeței de curățate)

ELIMINAREA MIROSURILOR NEPLĂCUTE

După cum știm, cafeaua are o aroma naturală plăcută și, în același timp, puternică. Datorită acestui fapt, poate servi și ca absorbant de mirosuri neplăcute. Puteți să o turnați într-un bol și să o puneți în camera de zi sau în orice cameră, precum și în frigider, lângă coșul de gunoi sau într-un alt loc din casa dvs. sau la locul de muncă care necesită să fie parfumat. Aceasta va servi ca un odorizant natural.

Cunoașteți senzația când tăiați ceapă sau usturoi în timp ce gătiți prânzul și apoi o simțiți pe mâini încă două zile? Chiar și în acest caz, cafeaua obișnuită, folosită vă va ajuta. Pur și simplu spălați-vă cu ea pe mâini după ce ați terminat să tăiați și mirosul neplăcut va dispărea în câteva secunde.

O ultimă recomandare: puteți utiliza zațul de cafea și în lunile de iarnă pentru deszăpezirea drumurilor și trotuarelor. Boabele dure acționează în mod similar cu pietrișul sau sarea, împiedicând alunecarea pe suprafețele de gheață și ajutând la dizolvarea mai rapidă a gheții.

Încheiere

Cafeaua este uimitoare din toate punctele de vedere. Poate fi utilizată în multe feluri și cel mai important, este la dispoziția tuturor. Deci, încercați câteva dintre sfaturile noastre?

 

Produsele menționate în articol

Cumpărăturile certificate de clienții noștri