Retragerea de la contractul de cumpărare

Returnarea mărfii - retragerea din contract fără a da motive

Cumpărătorul are dreptul să se retragă din contract fără a da nici un motiv în termen de 14 zile de la data primirii mărfii. Acest drept poate fi utilizat numai de consumator.

Adresa pentru returnarea a mărfurilor:

Coletaria.ro
95451297
Drumul Osiei 53–55
062395 București
Romania

Marfa pentru returnare sau revendicare vă rugăm să trimiteți la punctul de colectare de mai jos. Aceasta este adresa partenerului nostru (Coletăria), care apoi ne trimite mărfurile la noi în Slovacia. Astfel veți plăti prețul standard de livrare în România.

Se consideră că bunurile au fost preluate de cumpărător în momentul în care cumpărătorul sau o persoană desemnată de el, alta decât transportatorul, preia toate piesele mărfurilor comandate, sau dacă a) bunurile comandate de cumpărători într-o singură comandă sunt livrate separat, în momentul preluării mărfurilor, care au fost livrate ultima dată, b) furnizează bunuri constând din mai multe piese sau bucăți, în momentul preluării ultimei piese sau a ultimei bucăți, c) mărfurile sunt livrate în mod repetat pe o perioadă determinată, în momentul primirii primelor bunuri livrate.

Cumpărătorul poate să se retragă din contract pentru livrarea mărfurilor chiar înainte de începerea perioadei de retragere.

Cumpărătorul nu se poate retrage din contract, a cărei subiect este:

  • vânzarea de bunuri fabricate în funcție de cerințele specifice ale consumatorului, de mărfuri personalizate sau de mărfuri destinate în mod specific unui consumator,
  • vânzarea de bunuri care sunt supuse unei deteriorări rapide a calității sau distrugerii,
  • vânzarea de bunuri închise într-un ambalaj de protecție care nu este adecvat pentru returnare din motive de sănătate sau de igienă și al cărui ambalaj de protecție a fost compromis după livrare (de exemplu, capace de contact alimentare);
  • vânzarea de bunuri care datorită naturii lor după livrare, pot fi amestecate inseparabil cu alte bunuri.

Cumpărătorul își poate exercita dreptul de a se retrage din contract în scris sau pe un alt suport durabil (de exemplu, prin e-mail) sau prin trimiterea unui formular completat disponibil la adresa https://www.ecocapsule.ro/retragerea.pdf

Dreptul de a se retrage din contract poate fi de asemenea, exercitat prin trimiterea unei notificări de retragere chiar și în ultima zi a perioadei de 14 zile.

La primirea notificării de retragere, vânzătorul va returna achizitorului în termen de cel mult 14 zile, toate plățile primite de la acesta în baza contractului, inclusiv costul de transport,de  livrarea, taxa poștală și alte costuri și taxe. Vânzătorul va returna plata în același mod în care cumpărătorul a efectuat plata. De asemenea, cumpărătorul poate fi de acord cu vânzătorul în privința unui alt mod de rambursare a plății.

Vânzătorul nu este obligat să plătească costuri suplimentare cumpărătorului dacă cumpărătorul a ales în mod explicit o altă metodă de livrare, decât ar fi cea mai ieftină metodă de livrare obișnuită oferită de vânzător. Costurile suplimentare reprezintă diferența dintre costurile de livrare alese de cumpărător și costul celei mai ieftine metode de livrare normale oferite de vânzător.

La retragerea din contract, vânzătorul nu este obligat să restituie cumpărătorului plata înainte de primirea mărfurilor sau până când cumpărătorul nu arată dovada trimiterii bunurilor către vânzător, cu excepția cazului în care vânzătorul sugerează că mărfurile să fie ridicate personal sau prin intermediul unei persoane autorizate de vânzător.

Cumpărătorul este obligat să returneze marfa sau să o predea vânzătorului sau persoanei împuternicite de vânzător pentru preluarea acesteia în termen de 14 zile de la data retrageriidin contract. Se consideră că această perioadă a fost menținută în cazul în care mărfurile au fost predate spre expediție cel târziu în ultima zi a perioadei.

După retragerea din contract, cumpărătorul va suporta numai costul de returnare a bunurilor vânzătorului sau persoanei autorizate de vânzător pentru a prelua bunurile, precum și costul returnării bunurilor care datorită naturii lor nu pot fi returnate prin poștă.

Cumpărătorul este responsabil pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă dintr-un astfel de tratament al mărfii, ceea ce depășește tratamentul necesar pentru a stabili caracteristicile și funcționalitatea produselor.

După livrarea bunurilor, cumpărătorul are posibilitatea de a testa funcționalitatea, dar nu poate folosi bunurile dacă se retrage din contract. Pentru a determina natura, caracteristicile și funcționalitatea bunurilor, consumatorul ar trebui să manipuleze și să controleze mărfurile numai în modul în care sunt permise într-un magazin de "piatră". Cumpărătorul este obligat să manipuleze și să controleze bunurile cu atenție în timpul perioadei de retragere.

Cumpărăturile certificate de clienții noștri
Dragos T.:Prelucrare rapidă a comenzii, mărfuri interesante
5
Alex M.:Magazin Eco exact după cum mi-am închipuit, trebuie să fie realizat numai de o persoană cu o mentalitate diferită. :)
5
Mirela B.:Comunicare foarte plăcută, fiabilitate, amabilitate, livrare rapidă.
5
Alina L.:prelucrare rapidă a comenzilor
5
Vlad S.:Capsulele ECO au o durată de viață mai lungă precum se menționează,50x. Deja am utilizat 60x și în cazul utilizării corecte cu sigu ...
5

Adăugați rating