1Z presso – cum să alegeți râșnița + întrebări frecvente

1Zpresso este un producător renumit de râșnițe de mână cu mulți ani de experiență. Pe baza feedback-ului clienților, noi modele sunt introduse și îmbunătățite în mod constant.

Scopul acestui ghid este de a oferi o prezentare simplă a diferitelor modele și de a vă ajuta să alegeți râșnița ideală pentru o anumită metodă de preparare a cafelei.

1Zpresso râșnițele manuale de cafea sunt disponibile cu trei tipuri de mecanisme de reglare:

 • ajustare internă - Q2 S și J,
 • reglare superioară - JX-Pro S și JE-Plus
 • cel mai recent design cu ajustare externă - X-Pro S, X-Ultra, J-Ultra, K-Ultra, ZP6 Special.

Rasnitori 1Zpresso dupa metoda de preparare

Se toarnă peste

 • Q2 S - este cea mai ușoară și mai compactă râșniță dintre toate. Dimensiunea și greutatea redusă (425 g) îl fac ideal pentru călătorii. Excelent pentru camping. Dimensiunea sa îl diferențiază de celelalte 1Zpresso modele.

 • J - în comparație cu Q2, are pietre de șlefuit mai mari și o gamă largă de setări de finețe de măcinare, ceea ce contribuie la o eficiență mai bună a șlefuirii. Are o setare interioară Classic.

 • ZP6 Special - cea mai bună râșniță pentru cafea pour-over. Designul cu pietre de șlefuit mari asigură o măcinare consistentă cu un minim de particule fine. Designul de reglare externă permite reglarea rapidă a grosimii măcinarii.

Cafea espresso

 • J-Max - Polizorul din seria J se concentrează pe precizia și consistența măcinarii. Modelul J-Max are șlefuite acoperite cu titan. Reglare externă cu cadran și recipient magnetic.

 • J-Ultra - cel mai recent model din gama 1Zpresso, cu tole acoperite cu titan și un container exterior pentru deșeuri. Reglare externă a grosimii de măcinare cu o gamă largă de setări (100 de clicuri/10 pași, 10 clicuri pe pas, 8 microni per clic).

Polizoare universale

 • X-Pro S - datorită pietrelor de șlefuit mai mici, necesită mai puțină forță pentru a măcina. Este o râșniță versatilă cu o setare superioară (12,5 microni pe clic) și un colector magnetic.

 • X-Ultra - Cu aceleași caracteristici ca și modelul X-Pro, acest design minimalist este disponibil într-o serie de versiuni. Menținând în același timp dimensiunile compacte și reglarea convenabilă a granulației externe.

 • K-Ultra - K-Ultra are o nouă reglare externă a granulației cu 100 de clicuri pe rotație și 20 de microni pe clic. Noul design cu pietre de măcinat mari este destinat tuturor metodelor de preparare a cafelei. Recipientul cu magneți are o capacitate de 35-40g.

Comparația dintre 1Zpresso râșnițe

 

Întrebări frecvente

Este ceva de făcut înainte de prima utilizare?

Rasnita este gata de utilizare imediat din cutie. Doar setați grosimea de măcinare și puteți începe să măcinați.

Cum se stabilește grosimea de măcinare?

Mai multe informații găsiți în articolul de pe site-ul 1Zpresso.coffee.

Cum să curățați râșnița?

Pentru curatare va recomandam sa folositi o perie sau un balon (inclus in modelul K-max), care poate fi achizitionat ca accesoriu in e-shop-ul nostru. Nu curățați niciodată râșnița cu apă.

Cum să eliminați uleiurile de cafea din mecanismul de măcinare?

Pur și simplu măcinați fulgi de ovăz sau granule speciale de curățare, de exemplu marca Urnex.

Care este durata de viață a pietrelor de șlefuit?

Aproximativ 100-200 kg de boabe de cafea. Pietre de șlefuit de schimb pot fi achiziționate ca accesorii .

Ce garanție oferiți pentru 1Zpresso polizoare?

Standard, garanție europeană de 24 de luni.

 

Videoclipuri și instrucțiuni suplimentare pot fi găsite direct pe site-ul 1Z presso .

Produsele menționate în articol

Cumpărăturile certificate de clienții noștri