Salut, îți poți crea un cont nou sau te poți autentifica.

5 rețete pentru cafea cu gheață

Cafeaua este o parte integrantă a vieții de zi cu zi pentru mulți oameni. Dar vara, când termometrul arată temperaturi ridicate, de multe ori nu avem poftă de cafea fierbinte care ar încălzi corpul și mai mult. Și de aceea există varianta rece a cafelei - cafea cu gheață. Deși nu se știe cine și când a venit cu această ideea pentru prima dată, el a fost probabil un geniu. ;)

Cafeaua cu gheață este practic o cafea clasică, dar nu trebuie să fiarbă. Ingredientele de bază pentru prepararea ei sunt gheața și cafeaua (espresso). Restul este în mare parte despre fantezie.

Noi vă vom prezenta 5 rețete și idei pentru prepararea unei astfel de cafele răcoritoare.


1. Cafea cu gheață CLASICĂladova kava

Avem nevoie de: espresso sau doppio (espresso dublu), 2dcl de lapte, gheață

Procedură: Pregătim un espresso pe care îl lăsăm să se răcească (putem adăuga zahăr după gust). Spumăm laptele cu shaker sau cu mixer. Se toarnă gheață într-un pahar mai înalt, se toarnă cafeaua răcită pregătită și în cele din urmă turnăm încet spuma de lapte. Cafeaua cu gheață preparată poate fi presărată de exemplu cu scorțișoară măcinată, nuci tocate sau ciocolată.

2. Cafea cu gheață DALGONA

Avem nevoie de: 2 lingure pline de cafea instant, 2 lingure pline de zahăr cristal, 2 lingure pline de apă fierbinte, 250ml lapte, gheață

Procedură: În bol amestecați cafeaua, zahărul și apa fierbinte. Folosind mixer sau un bătător de mână, amestecați aceste ingrediente într-un strat cremos (aproximativ 5 minute), ar trebui să avem o consistență cremoasă de culoare maro pal. Puneți cuburi de gheață într-un pahar mediu, turnați lapte rece și acoperiți spuma de cafea pregătită.

3. Cafea cu gheață TONICladova kava tonic

Avem nevoie de: espresso, tonic, gheață, lămâie

Procedură: Puneți gheață într-un pahar și turnați tonic. Vom pregăti un espresso pe care îl turnăm încet peste margine în paharul preumplut folosind o lingură, astfel încât tonicul să nu se amestece cu cafeaua. Putem stropi băutura preparată cu lămâie.

4. Cafea cu gheață CU ÎNGHEȚATĂ

Avem nevoie de: espresso răcit, lapte, înghețată, sirop

Procedură: Se toarnă cafeaua, laptele și siropul la alegere într-un shaker sau într-o ceașcă resigilabilă și se amestecă. În ceașcă adăugăm cuburi de gheață, amestecul mixt de cafea și în cele din urmă adăugăm cupă de înghețată.

5. Cafea cu gheață ZDROBITĂ

Avem nevoie de: espresso, lapte, sirop

Procedură: vă pregătiți cafea pe care o congelați sub formă de cuburi de gheață. După ce gheața de cafea s-a întărit, o zdrobiți sau mixați și puneți într-un pahar. Se toarnă puțin lapte rece. Putem turna sirop deasupra sau stropi de exemplu cu bucăți de ciocolată sau nuci zdrobite.

Recomnadare: Cafea cu gheață clasică putem combina de exemplu cu sirop de arțar, lapte condensat (salko) sau caramel


Bonus: Sirop de caramel de casă - Rețetă:

Avem nevoie de: 250g zahăr cristal, 1 lingură plină de suc de lămâie, 130ml apă (respectiv 50 și 80ml treptat)

Procedură: într-un bol amestecați zahărul, sucul de lămâie și 50 ml de apă. Încălzim totul împreună la flacără medie. Nu amestecați, doar agitați ușor bolul. Când siropul prinde culoarea de chihlimbar închisă, adăugați treptat (de 3 ori) apa rămasă și așteptați până când siropul începe să fiarbă din nou. Apoi punem bolul la o parte și lăsați-l să se răcească. Siropul de caramel preparat în acest fel ne va rezista într-o sticlă închisă timp de câteva luni.

Sănătate! :)

 

ladova kava

Produsele menționate în articol

Cumpărăturile certificate de clienții noștri