5 rețete pentru cafea cu gheață

Cafeaua este o parte integrantă a vieții de zi cu zi pentru mulți oameni. Însă vara, când termometrul arată temperaturi ridicate, de multe ori nu avem poftă de cafea fierbinte care să ne încălzească corpul și mai mult. De aceea există varianta rece a cafelei - cafea cu gheață. Nu se știe cine și când a avut această ideea pentru prima dată, însă acela a fost probabil un geniu. ;)

Cafeaua cu gheață este practic o cafea clasică, dar care nu trebuie să fiarbă. Ingredientele de bază pentru prepararea ei sunt gheața și cafeaua (espresso). Restul ține, în mare parte, de fantezie.

Vă prezentăm 5 idei de rețete pentru prepararea unei astfel de cafele răcoritoare.


1. Cafea cu gheață CLASICĂladova kava

Avem nevoie de: espresso sau doppio (espresso dublu), 200ml de lapte, gheață

Pași: Se prepară un espresso care se lasă la răcit (se poate adăuga zahăr după gust). Se spumează laptele cu un shaker sau cu un mixer. Se toarnă gheață într-un pahar mai înalt, se toarnă cafeaua preparată și răcită și în cele din urmă se toarnă încet spuma de lapte. Peste cafeaua preparată cu gheață se pot presăra, de exemplu, scorțișoară măcinată, nuci tocate sau ciocolată.

2. Cafea cu gheață DALGONA

Avem nevoie de: 2 linguri pline de cafea instant, 2 linguri pline de zahăr granulat, 2 linguri pline de apă fierbinte, 250ml lapte, gheață

Pași: Într-un vas, se amestecă cafeaua, zahărul și apa fierbinte. Aceste ingrediente se amestecă cu un mixer sau cu un tel până devin un strat cremos (aproximativ 5 minute). Ar trebui să avem o consistență cremoasă de culoare brun deschis. Într-un pahar mediu, se pun cuburile de gheață, se toarnă lapte rece și se acoperă cu spuma de cafea preparată.

3. Cafea cu gheață TONICladova kava tonic

Avem nevoie de: espresso, tonic, gheață, lămâie

Pași: Se pune gheață într-un pahar și se toarnă tonic. Se pregătește un espresso care se toarnă încet peste margine în paharul umplut mai înainte, folosind o lingură, astfel încât tonicul să nu se amestece cu cafeaua. Băutura preparată se poate stropi cu lămâie.

4. Cafea cu gheață ȘI ÎNGHEȚATĂ

Avem nevoie de: espresso răcit, lapte, înghețată, sirop

Pași: Se toarnă cafeaua, laptele și siropul la alegere într-un shaker sau într-o ceașcă resigilabilă și se amestecă. În ceașcă, se adaugă cuburi de gheață, amestecul de cafea preparat și în cele din urmă se adaugă o cupă de înghețată.

5. Cafea cu gheață ZDROBITĂ

Avem nevoie de: espresso, lapte, sirop

Pași: Se pregătește cafeaua și apoi se congelează sub formă de cuburi de gheață. După ce gheața din cafea s-a format, se zdrobește sau se mixează și se pune într-un pahar. Se toarnă puțin lapte rece. Se poate turna sirop deasupra sau presăra, de exemplu, cu bucăți de ciocolată sau nuci zdrobite.

Recomandare: Puteti combina, de exemplu, cafeaua cu gheață clasică cu sirop de arțar, lapte condensat (salko) sau caramel


Bonus: Sirop de caramel de casă - Rețetă:

Avem nevoie de: 250g zahăr granulat, 1 lingură plină de suc de lămâie, 130ml apă (respectiv 50ml și 80ml pe parcurs)

Pași: Într-un vas se amestecă zahărul, sucul de lămâie și 50ml de apă. Se încălzește totul împreună la temperatură medie. Nu amestecați, doar agitați ușor vasul. Când siropul prinde o culoare arămiu închis, se adaugă treptat (de 3 ori) apa rămasă și se așteaptă până când siropul începe să fiarbă din nou. Apoi se dă vasul la o parte și se lasă să se răcească. Siropul de caramel preparat în acest fel ne va rezista într-o sticlă închisă timp de câteva luni.

Sănătate! :)

 

ladova kava

Produsele menționate în articol

Cumpărăturile certificate de clienții noștri